Četiri prijatelja iz Sarajeva u Bubi staroj 42 godine putuju u Madrid

Susret između Real Madrida i Manchester Cityja u okviru Lige prvaka se dočekuje s nestrpljenjem. Put Mardrida idu četverica Sarajlija i to Bubom iz 1970. godine.

Kenan Dizdarević, Haris Đogo, Tarik Zlatar i Haris Hadžimusić su u nagradnoj igri na RSG-u dobili ulaznice za ovu utakmicu i to upravo zahvaljujući svom 42 godine starom automobilu.

Njih četverica su ponudili najoriginalniji način putovanja do Madrida i vjeruju da će Buba izdržati ovaj put.

“Mi smo još ranije planirali neki neobičan i lud put sa našom Bubom i eto, sve je počelo jučer kad smo osvojili ulaznice. Rekli smo da idemo na put u Bubi, od Sarajeva, preko Genove, Cannesa, Monaka, Monte Carla, Barcelone i nazad. To je od prilike 5.200 kilometara”, rekao je Dizdarević za Klix.ba.

Ova četiri momka namjeravaju zabilježiti svoj put na video snimku, ali i na fotografijama. Nadaju se da će u Madridu imati priliku i da se sretnu sa našim reprezentativcom i napadačem Manchester Cityja Edinom Džekom te da će se s njim fotografisati.

Na put kreću sutra u podne, ali su još uvijek u potrazi za sponzorima.

“Zahvalni smo RSG-u i UniCredit banci što su nam omogućili da dobijemo karte za utakmicu, ali nam treba i novac za put, jer Buba puno troši. Danas smo u potrazi za sponzorima, neke smo već pronašli i zahvalni smo im, a sutra idemo pravac Madrid!”, kaže Dizdarević.

Kažu da nemaju ni najmanju sumnju da će Buba izdržati do Madrida i nazad, jer su je već dobro testirali ovog ljeta, kada su u njoj obišli neke gradove u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj te prešli oko 2.000 kilometara.

Preuzeto sa Klix.ba

Oglasi

Posted on 14. rujna 2012, in Prvi tim. Bookmark the permalink. Komentiraj.

Napiši komentar

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: